WEG Normandy 2014 – zakončení atraktivním finále 4 nejlepších jezdců světa

DanielT Žádný komentář

Ohlédnutí se za WEG v Normandii 2014

Hry navštívilo rekordní počet 565.000 diváků

Po druhém týdnu špičkového sportu a závěrečném víkendu se světové jezdecké hry mohou pochlubit výjimečnou návštěvou, doslova davy prošly v městem Caen při již 7. ročníku Světových jezdeckých her. Mezinárodní jezdecká federace (FEI) potvrzuje, že lestos bylo největší publikum od vzniku této jezdecké události v roce 1990. Také rekordní počet 1750 novinářů z 52 zemí, kteří byly akreditováni pro hry, svědčí o globální odezvě této jedinečné události a oslavě velkého jezdeckého sportu. Hry se opakují v cyklu 4 let. podobně jako je tomu u olympijských her a letošní hry jsou tak dobrým znamením pro další “event” v roce 2018 v Kanadě.

Pro organizační výbor Normandie 2014, je poslání prakticky naplňeno. V posledních dvou týdnech přišly okamžiky naplnění očekávání plné spokojenosti a fantastických překvapujících výkonů, stejně jako obtížných a nepřekonatelných momentů i okamžiků plných smutku. Úplné vyhodnocení her se v příštích týdnech ukáže na dopad na region Normandie. Předně se jedná o ekonomické dopady (zejména obsazenosti hotelů, poměr a spotřeba diváků, z nichž polovina byli Francouzi), ukazující, že veřejnost byla přítomna v plné síle a pokračoval tak impuls zahájený 70. výročím vylodění spojenců v Normandii v den D. a celý jezdecký svýtek byl sledován a přenášen v televizi po celém světě.

Jezdecké umění

Jako vždy se zraky všech diváků na konci her upínaly na soutěž jednotlivců v parkurovém skákání. Do vlastního finále pak se vždy kvalifikují 4 nejlepší jezdci a začínají bodové hodnocení nově s čistým štítem. Finále je pak velmi atraktivní pro diváky, neboť probíhá v principu střídání finálových koní mezi jezdci.

Světový chov koní

Zajímavostí pak je nejen soutěž jezdců, ale také srovnání zůčastněných plemen koní, které reprezentují finálový koně. Mohli jsme tak srovnávat koně:

* Zenith SFN plemene KWPN s jezdcem Jeroen Dubbeldamem (NED)
* hřebce Casall Ask
holštýnské plemenné knihy s jezdcem Rolf-Göran Bengtssonem (SWE)
* belgický teplokrevník Cortes C s jezdkyní Beezie Madden (USA)
* Orient Express HDC
plemene Selle Francais s jezdcem Patrice Delaveau (FRA)

Semifinálový parkur vítězného jezdce soutěže jednotlivců Jeroen DUBBELDAM (NED)

Celé finále Jeroen DUBBELDAM ve finále mistrovství světa v Normandii – 4 parkury na 4 finálových koních

Velmi profesionální a zajimávé to chyba se při takovémto klání nepřipouští. Nicméně velmi pozitivně hodnotí připravenost koní ve finále. Palec nahoru !!!

Screen Shot 2014-09-23 at 13.22.57

Kreditgratis
Joker123
Savaya303
slot pulsa
slot deposit pulsa
Pragmatic Play
Slot88
slot online
Joker123 gaming

https://slot-pulsa.5thanniv.finalfantasyrecordkeeper.com/
https://slot-pulsa.test-infrastructure.fourthwall.com/
https://slot-pulsa.dev2.enlightedinc.com/

Share on Facebook

Přidat komentář

*