VIDEO reportáž: “Ve stopách Velké Pardubické” – Turnaj extrémního golfu 2014

DanielT Žádný komentář

Již po deváté se golfisté vydali po stopách Velké pardubické. V sobotu 5. dubna se na závodišti Agrofert Parku uskutečnil turnaj v extrémním golfu, kdy hráči kopírují kurz nejtěžšího a nejstaršího kontinentálního dostihu, Velká Pardubická steeplechase cross country. Za školící centrum SSCHK jsme se aktivně zúčastnili a můžeme tak jen potvrdit exklusivitu celé akce.

9.tý ročník golfového turnaje Ve stopách Velké pardubické se zároveň nesl v duchu mezinárodního Mistrovství ČR v extrémním golfu dvojic „Texas Scramble“, který se Hraje na 18 jamek – par 71

Více o golfovém turnaji a jeho historii na stránkách závodiště Agrofert Parku

Byli jsme velmi rádi, že vstup do turnaje byl volný pro všechny vyznavače dostihového provozu, neb to byla jedna z podmínek pořadatele. Kdo se tedy na stránkách dostihového závodiště Pardubice dozvěděl o turnaji a měl jakousi zkušenost s golfem (minimální handicap), mohl se bez problému přihlásit do turnaje. Tak jsme tedy tuto příležitost využili a skvěle si zahráli skoro na “domácím” poli.

Na začátku po prezentaci bylo malé občerstvení a seznámení s plánem jamek. 18ti jamkové pole ve výsledku znamenalo dvakrát obejít (zahrát) celé dostihové závodiště. Tak že celý turnaj se prakticky hrál jako by z rafu, nicméně travnatá dostihová dráha byla velmi dobře připravena, souvislý povrch nečinil pro odpalování žádné problémy. S čím se ale bylo nutné poprat byla praktická neexistence greenu. Oranice pak byla kapitolou sama pro sebe. Je neskutečné, jakou plochu oranice celkem na závodišti zabírá a každá část je v podstatě jiné povahy. Někde se “bortíte” víc, někde zase je tvrdší a najít míček se na první pohled po odpalu zdá být snadnou záležitostí, prostoru je zde více než na klasickém golfovém hřišti. Avšak když se míček usadí do hlubší koňské stopy, je předpisových 5 minut na hledání vskutku málo času.

Příjemným zážitkem pak je hraní přes typické překážky jako je hadí příkop, irská lavice a především pak vší jezdeckou i nejezdeckou veřejností známý Taxisův příkop.

Závěrem lze poděkovat pořadatelům, především Dostihovému spolku Pardubice za pozvání, panu řediteli závodiště Ing. Michaelu Skalickému, Ph.D. za nápaditý přístup k využívání prostředí (zdrojů) dostihového závodiště. Je důležité si uvědomit, že z pohledu každého provozovatele takovéhoto areálu se jedná o neustálý boj s ekonomikou. A efekt například golfového turnaje může být také v tom, že vedle pronájmu a PR akce je zde i dobrá propagace dostihového sportu směrem k široké veřejnosti, což je asi jedno z nejdůležitějších poslání českého Turfu v rámci celkového marketingu, zatím bohužel ne zcela propracovaný a jednotně cílený.

A v neposlední řadě poděkování správci dráhy MVDr. Jiřímu Jandovi za přípravu a údržbu areálu. Hrát zde pak je z pohledu golfisty vskutku extrémním zážitkem. Dvojice reprezentující Školící Centrum SSCHK Daniel Toušek a Anežka Pavlíčková skončili v celkovém pořadí na 13. místě z celkem 27 dvojic.

Tým SSCHK

Kreditgratis
Joker123
Savaya303
slot pulsa
slot deposit pulsa
Pragmatic Play
Slot88
slot online
Joker123 gaming

https://slot-pulsa.5thanniv.finalfantasyrecordkeeper.com/
https://slot-pulsa.test-infrastructure.fourthwall.com/
https://slot-pulsa.dev2.enlightedinc.com/

Share on Facebook

Přidat komentář

*